Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

GazonTips

Vier manieren om uw grasmatten te beluchten

grasmatten-beluchten
Geplaatst in: Alle GazonTips

Bij het streven naar een groen gazon is het beluchten van uw grasmatten een must. Hiermee handhaaft u de open structuur van de bodem van het gazon. Hierdoor kan het gras beter ademen en is het bovendien beter in staat om water af te voeren naar de wortels. Dit bevorderd de kwaliteit van uw grasmat […]

Wanneer grasrollen leggen?

grasrollen-leggen
Geplaatst in: Alle GazonTips

Als u iets in uw tuin gaat doen, vraagt u zich misschien weleens af of dit het juiste moment hiervoor is. Dergelijke vragen worden ons vaak gesteld, zo ook met betrekking tot het aanleggen van grasrollen voor een mooi gazon. Het antwoord hierop is eenvoudig: grasrollen leggen kan in principe het hele jaar door, tenzij […]

Graszoden prijzen

Graszoden prijzen
Geplaatst in: Alle GazonTips

Wenst u uw tuin in een nieuw jasje te steken of heeft u pas een nieuwe woning laten bouwen? Dan heeft u de optie van graszoden vast en zeker al overwogen. Bent u nieuwsgierig naar de kosten en voordelen van graszoden? Wilt u graag weten wat nu precies de goedkoopste graszoden zijn? Graszoden prijs De […]

Gazononderhoud in de eerste weken

Gazononderhoud eerste weken na aanleg

De eerste weken nadat de graszoden zijn gelegd, moet er extra goed voor het jonge gras gezorgd worden. Het is dan erg kwetsbaar. Maar wat moet u precies doen, en vooral ook laten? De do’s en don’ts op een rij.

Is zelf graszoden leggen moeilijk?

Zelf graszoden leggen

Om zelf graszoden te leggen, heeft u niet persé groene vingers nodig. Wel goed gereedschap, wat spierkracht en een middagje tijd.

Kunstgras of graszoden

Kunstgras of graszoden aanleggen

Voor veel mensen gaat er niets boven de geur van vers gemaaid gras. De ware natuurliefhebber gaat voor natuurlijk gras in de tuin. Toch kiest een groeiend aantal mensen voor het gemak van kunstgras. Maar wat zijn de verschillen en waar moet je op letten?

Hoe oude graszoden verwijderen?

Graszoden verwijderen of vervangen

Is uw oude gras aan vervanging toe? Voor de aanleg van een nieuw gazon is het belangrijk om eerst uw oude graszoden te verwijderen. Geen moeilijke klus maar wel een die goed moet worden gedaan. Hoe pak je het aan?

Gazonvoeding gedurende het jaar

Gazonvoeding

Voor een mooi frisgroen gazon heeft uw grasmat regelmatig extra voeding nodig. Uitgebalanceerde gazonvoeding zorgt ervoor dat gras goed groeit en kale plekken, onkruid en mos minder kans krijgen. Maar wanneer geef je welke voeding?

Gras beter maaien of mulchen?

Gras mulchen

Grasmaaien is met stip het meest voorkomende onderhoudsklusje in de tuin. In het groeiseizoen maait u gemiddeld iedere week wel één of twee keer. Maar wist u dat u gras ook kan mulchen? Alles op een rij over maaien of mulchen.

Wat te doen bij emelten en engerlingen?

emelten bestrijden in het gazon

Misschien heeft u ze wel eens in de tuin gezien: van die dikke witte of grijze larven in perk of gazon. Tien tegen een dat het emelten of engerlingen waren. Liever heeft u ze niet in uw tuin, want deze beestjes zijn ware gazonvernielers.

Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.