Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

GazonTips

Slim het gazon besproeien

gazon-besproeien

Vaak weg van huis? Groot gazon, maar weinig tijd? Besparen op water én op tijd? Maar er moet wel gesproeid worden. Brandende zon en schrale wind maken van je gazon anders al snel een schraal grasveldje. Automatisch sproeien biedt uitkomst.

Onkruid bestrijden in het gazon

onkruid bestrijden in het gazon

Zo maakt u uw gazon onkruid vrij Onkruid bestrijden, is het meest lastige klusje van gazon onderhoud. Vooral bij oude gazons is onkruid hardnekkig. Onkruid zoals paardebloemen, madeliefjes en klaver wordt verspreid door de wind. Helaas groeit het meeste onkruid sneller dan gras.

Gazon verticuteren

gazon verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van mos en vilt, en het doorsnijden van ondergrondse wortels. Voor verticuteren gebruikt u een verticuteermachine of een verticuteerhark.

Rooddraad in het gazon

rooddraad in gras
Geplaatst in: Alle GazonTips, Grasziekten

Rooddraad in uw gazon Rooddraad (Corticum fuciforme) is een grasschimmel die voorkomt van mei tot oktober. De grasziekte heeft zijn naam te danken aan de roze tot rode draden op de grassprieten.

Gazon bemesten

gras bemesting

Op het juiste moment uw gazon bemesten Uw gazon heeft voeding nodig. Ook na de aanleg. Onvoldoende bemesting veroorzaakt kale plekken, onkruid en mos. Bemest dus regelmatig tijdens het gazon onderhoud.

Gras maaien

gras maaien

Tips voor een korte, frisse grasmat Gras maaien is het meest voorkomende gazon onderhoud. Lageman Graszoden geeft u graag enkele tips over gras maaien: Wanneer gras maaien Hoe vaak moet ik het gras maaien? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig te onthouden. Als het gras na een maaibeurt 3 cm lang is, dan maait […]

Video’s graszoden aanleggen

grasmatten leggen video

Video: Zelf graszoden leggen Een handige video die u in 5 stappen (4 minuten) laat zien hoe u zelf grasmatten aanlegt.

Graszoden leggen in 5 stappen

Zelf doen, of is graszoden laten aanleggen toch slimmer? Lageman Graszoden geeft u de keuze. Bij ons kunt u graszoden online kopen en zelf ophalen, laten bezorgen en door ons graszoden leggen. Zelf graszoden leggen Heeft u groene vingers, beschikking over het juiste tuingereedschap en heeft u het er voor over de hele zaterdag op […]

Graszoden leggen of gras zaaien?

Voor lentekriebels is het misschien nog wat vroeg, maar het kan geen kwaad om al eens na te denken over uw gazon.

Speelgras, siergras of schaduwgras in de tuin?

Gefeliciteerd, u heeft gekozen voor graszoden of gras zaaien. Dan heeft u de eerste stap gezet op weg naar een prachtig groen gazon. Nu nog bepalen welk gras er in de tuin moet komen. Moet er bijvoorbeeld gespeeld kunnen worden in de tuin, dan heeft u ander gras nodig dan wanneer u een schaduwrijke tuin heeft. De meest gangbare grassoorten op een rij.

123

Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren