Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Alle GazonTips

Graszoden prijzen

Graszoden prijzen

Wenst u uw tuin in een nieuw jasje te steken of heeft u pas een nieuwe woning laten bouwen? Dan heeft u de optie van graszoden vast en zeker al overwogen. Bent u nieuwsgierig naar de kosten en voordelen van graszoden? Wilt u graag weten wat nu precies de goedkoopste graszoden zijn?

Graszoden prijs

De uiteindelijke prijs voor een gazon op basis van graszoden is afhankelijk van meerdere factoren:

 • Oppervlakte van uw gazon: Het spreekt vanzelf dat de prijs voor graszoden stijgt in evenredigheid met de oppervlakte van uw grasperk. Hoe groter uw gazon, hoe hoger het prijskaartje voor uw graszoden.
 • Type gazon: De graszoden prijs per m2, wordt bepaald door het type gazon dat u wenst. Kiest u voor standaard graszoden of gaat u voor premium graszoden? Premium speelgazon graszoden zijn een pak sterker dan goedkopere varianten en zijn daarom ook beter bestand tegen droogte en schaduw.
 • Graszoden afhalen, laten bezorgen of laten aanleggen?: De goedkoopste graszoden zijn deze die u zelf gaat afhalen. Wilt u uw zoden thuis laten bezorgen? Dan betaalt u voor het transport hiervan. Als u niet weet hoe u uw graszoden dient aan te leggen, kunt u deze klus aan ons uitbesteden. Uiteraard betaalt u hier wel een meerprijs voor.
Graszoden prijzen zijn o.a. afhankelijk van het aantal rollen dat benodigd zijn.
De prijs van uw graszoden is o.a. afhankelijk van het aantal benodigde zoden.

Graszoden laten leggen prijs

Heeft u ervoor gekozen om een beroep te doen op onze gazonspecialisten voor de aanleg van uw graszoden en zou u graag op voorhand weten welk kostenplaatje u hiervoor kan verwachten? Naast de voor de hand liggende elementen zoals de grootte van uw gazon en het soort graszoden dat u kiest, zijn er nog andere zaken die invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijs voor graszoden te laten leggen:

Klaarmaken van uw gazon

Heeft u een oude grasmat liggen die wij moeten verwijderen of moet er extra teelaarde aangevoerd worden? Het wel of niet uitvoeren van werkzaamheden voorafgaand aan de aanleg hebben invloed op de uiteindelijke prijs van het plaatsen van de graszoden.

Aanlegbemesting

Wanneer wij graszoden aanleggen, voorzien wij uw grasmat ook meteen van aanlegbemesting. Dit is een organische meststof die ertoe leidt dat uw kersvers gras tot wel drie maanden na aanleg gevoed wordt. De aanlegbemesting zorgt voor een goede worteling van het gazon en een afname van het risico op verbranding van uw graszoden. De prijs voor uw aanlegbemesting is afhankelijk van de grootte van uw gazon.

Totaalprijs graszoden

Bereken eenvoudig de kosten voor uw gazon door gebruik te maken van onze rekentool. Geef aan om hoeveel m2 het gaat, waar u woonachtig bent en of u uw graszoden zelf komt afhalen, wilt laten bezorgen of door ons wenst aan te laten leggen. Wij geven u direct de totaalprijs.

Droomt u zelf ook van een prachtig grasperk dat ook nog eens om weinig onderhoud vraagt? Bestel uw graszoden vandaag nog!

Voordelen van graszoden

 • Onmiddellijk resultaat: Wie kiest voor graszoden, geniet direct na de aanleg van een mooie groene grasmat.
 • Uw gazon is beschermd tegen de natuur: Wanneer u kiest voor een standaard gazon die door middel van graszaden aangelegd wordt, bestaat het risico dat de zaadjes verdwijnen. Voor veel vogels oogt uw graszaad namelijk heel appetijtelijk en ook de wind kan de zaadjes makkelijk wegblazen en regen spoelt de zaadjes vaak uit. Graszoden behoeden u voor deze ongemakken.
 • Graszoden aanleggen kan het hele jaar door*: Voor het zaaien van een klassiek grasperk moet u de juiste periode van het jaar afwachten, graszoden kunnen in alle seizoenen aangelegd worden.
 • Graszoden zijn voordelig: Wie dacht dat graszoden enkel voor de elite zijn, heeft het helemaal mis. Een mooie grasmat hoeft helemaal niet duur te zijn!

*Uitgezonderd van periodes met vorst

Reacties van bezoekers (2)

Joke Bakker

zijn de grasmatten die u levert voorzien van en kunststof versterking?

  admin

  Onze graszoden zijn geheel natuurlijk en wij maken dus geen gebruik van kunststof netten in de zoden.

Plaats ook een reactie:Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.