Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Alle antwoorden op uw vragen

Aanleg graszoden

Welke werkzaamheden doet Lageman Graszoden bij het laten aanleggen van mijn gazon?

Als u uw gazon laat aanleggen door Lageman Graszoden, dan is de aanlegprijs naast de graszoden inclusief egaliseren, aanlegbemesting en transportkosten.

Verder kunt u kiezen uit frezen, zodat de ondergrond goed los is voor het aanleggen. Tot slot kunt u optioneel de oude graszoden door ons laten verwijderen en laten afvoeren.

Vanzelfsprekend leveren wij uw tuin netjes en aangeveegd op. Bekijk de foto’s van gazons die door ons zijn aangelegd.

Hoe snel kan Lageman Graszoden mijn gazon aanleggen?

Doorgaans kan Lageman Graszoden uw gazon binnen 1 week aanleggen. Tijdens het bestelproces kunt u 2 voorkeursdata opgeven.

Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op om samen een definitieve datum af te spreken.

Waarmee moet ik rekening houden als Lageman Graszoden mijn gazon aanlegt?

Als u graszoden door Lageman Graszoden laat aanleggen, gaan we ervanuit dat de ondergrond voor 70 procent vlak is. Verder dient de doorgang naar het perceel waar de graszoden moeten worden gelegd minimaal 110 cm breed te zijn.

Tot slot moet het perceel vrij van stenen zijn. Mocht dat niet zo zijn, wilt u dit a.u.b. aan ons doorgeven.

In welke periode graszoden leggen?

U kunt graszoden aanleggen in ieder seizoen, ook bij warm weer. Alleen bij sneeuw en vorst is het beter te wachten. Sneeuwt of vriest het nadat u graszoden heeft gelegd, dan is dat geen probleem. Meer over graszoden leggen.

Wij leveren het hele jaar door graszoden, behalve bij vorst of sneeuw.

Waarom graszoden bemesten bij aanleg?

Speciale aanlegbemesting geeft een stimulans aan de wortelgroei. Hierdoor zijn de graszoden eerder vastgegroeid, zijn ze minder lang weersafhankelijk, hebben ze minder kans op ziekten en kan u het gazon eerder betreden.

Meer over gazon bemesten.

Kan ik aanlegbemesting meebestellen?

Ja. Tijdens het bestelproces wordt berekend hoeveel aanlegbemesting u voor uw graszoden nodig heeft. De aanlegbemesting kunt als optie meebestellen.

Wanneer mag ik mijn gazon betreden na aanleg?

Doorgaans kunt u binnen 2 tot 3 weken over het gazon lopen. Bij warm weer sneller, want de graswortels groeien dan harder en daardoor is de ondergrond eerder stabiel.

Wanneer mag ik de graszoden voor het eerst maaien?

Na het aanleggen kunt u meteen het gras maaien als u het te lang vindt. Als u al heeft gesproeid, is het beter een dag te wachten. Maai het de eerste niet te kort, laat het gras minimaal 4,5 cm lang.

Meer over gras maaien.

Wanneer mag ik sproeien na aanleg?

Na het leggen van de graszoden mag u direct sproeien. Meer over graszoden sproeien.

Ik wil de dag na levering leggen. Kan dat?

Het beste is om de zoden zo snel mogelijk te leggen. Bij 20℃ of lager kunnen ze ook prima een dag liggen.

Bij een temperatuur hoger dan 20℃ gaan graszoden broeien. Het is dan verstandig de zoden een beetje uit elkaar te plaatsen, in de schaduw te leggen en/of nat te spuiten.

Afhalen graszoden

Waar kan ik de graszoden afhalen?

Het afhaaladres voor graszoden is in Gasselte (Drenthe). Route plannen. In de bevestigingsmail van uw bestelling staat het precieze adres.

Let op: het afhaaladres is niet hetzelfde als het contactadres.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

U kunt de bestelde graszoden afhalen op dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Hoe vervoer ik graszoden?

Een graszode weegt 15-20 kg per m². Als u 40 m² graszoden wilt afhalen, moet u er rekening mee houden dat u 600-800 kg extra vervoert. Zo’n gewicht past niet in een personenauto.

Gebruikt u een aanhanger? Zorg ervoor dat u het juiste rijbewijs heeft om de auto met aanhangwagen te besturen. Vanaf € 65 worden de graszoden bezorgd.

Zie ook: wat zijn de transportkosten?

Heb ik hulp nodig met het inladen van graszoden?

Een rol graszode van 1m² weegt zo’n 15 kilo. Dus als uw 20 m² heeft besteld, dan zijn er 20 zoden te versjouwen. Dat kan best zwaar zijn.

Lageman Graszoden heeft ervoor gekozen u een zo scherp mogelijke prijs te bieden en geen extra personeel aan te nemen voor het inladen van graszoden. Toch helpen wij u graag. Het kan echter voorkomen dat wij daarvoor niet de mogelijkheid hebben.


Bestellen, betalen en retouren

Kan ik aanlegbemesting meebestellen?

Ja. Tijdens het bestelproces wordt berekend hoeveel aanlegbemesting u voor uw graszoden nodig heeft. De aanlegbemesting kunt als optie meebestellen.

Hoe kan ik graszoden bestellen?

Voor het bestellen van graszoden maakt u gebruik van onze graszodencalculator op de homepage. Vul uw postcode en het aantal m² in waar u graszoden wilt leggen. Druk daarna op de knop ‘Gazon berekenen’. Vervolgens krijgt u uw gazonprijs als u de graszoden afhaalt.

Met 1 muisklik (of swipe op de tablet/smartphone) ziet u de prijzen voor graszoden bezorgen of laten aanleggen.

Welke betaalmethoden heeft de site?

Tijdens het bestellen van gaszoden kunt u kiezen uit verschillende veilige betaalmethoden. Voor het bezorgen van graszoden heeft u de keuze uit: iDEAL, Apple Pay, Afterpay (max 1000,- euro), In3 gespreid betalen (min 100,- – max 3000,- euro), Rembours en PayPal.

Voor het laten leggen van graszoden kunt u kiezen uit Pin en contante betaling bij ontvangst.

Voor het afhalen van graszoden heeft u de keuze uit: iDEAL,Apple Pay, Afterpay (max 1000,- euro), In3 gespreid betalen (min 100,- – max 3000,- euro) en PayPal.

Bij het betalen van onderhoudsproducten kunt u betalen met iDEAL of u kunt kiezen voor de betaalmethode Afterpay.

Wat zijn de kosten voor betaalmethoden?

De kosten voor betaalmethoden per transactie:

IDEAL: Gratis
Apple Pay: Gratis
Achteraf betalen (Afterpay): 0,99 euro + 2% over het totaalbedrag (max 1000,- euro)
Gespreid achteraf betalen (In3): 0,99 euro + 2% over het totaalbedrag, In 3 keer betalen met 0% rente (min. 100 en max 3000 euro)
PayPal: 2% over het totaalbedrag
Rembours € 25

Pin en contante betaling bij aanleg: gratis.

Kan ik achteraf betalen?

Ja, dat kan. Tijdens het bestellen van graszoden voor afhalen en bezorgen, kiest u voor achteraf betalen met Afterpay of gespreid betalen met in3.

Bij aanleg kunt bij oplevering contant of met pin betalen.

Hoe werkt gespreid betalen?

In3 – In 3 keer betalen met 0% rente

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-.

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

Hoe werkt het?

Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje met begeleidend sms’je zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

1. Kies & check:
Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.

2. 1e betaling & verzending:
Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.

3. 2e & 3e betaling:
Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

Kan ik mijn bestelling herroepen?

De Nederlandse wet geeft u het recht om online bestellingen zonder opgave van reden binnen 14 dagen te herroepen/annuleren. Op deze wet Koop op Afstand zijn enkele uitzonderingen. Graszoden valt onder één van die uitzonderingen, omdat het product binnen de bedenktermijn kan bederven.

Lageman Graszoden biedt echter de mogelijkheid tot 2 werkdagen voor de dag van bezorging of afhalen de bestelling te herroepen. Voor opdrachten tot aanleg van de graszoden bieden wij de mogelijkheid tot 3 werkdagen voor de aanlegdatum de bestelling te herroepen.

Onze los verkrijgbare onderhoudsproducten zoals gazonbemesting zijn geen uitzondering op de wet Koop op Afstand. De bestelling van deze producten kunt u wel binnen 14 dagen na ontvangst herroepen/annuleren.

Kan ik mijn bestelling retour zenden of ruilen?

U kunt de geleverde graszoden niet retour zenden. Reden daarvoor is dat graszoden een bederfelijk product is. Laat u door ons de graszoden leggen, dan is het herroepingsrecht wel van toepassing op enkel het aanleggen van deze graszoden. U kunt dan binnen 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht tot het moment dat de graszoden volledig gelegd zijn.

Onderhoudsproducten zoals gazonbemesting, onkruid- en mosbestrijdingsmiddelen kunt u wel retourneren.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Als u slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Het retouradres

Lageman Graszoden
Julianalaan 3
9462 PG Gasselte Gasselte (Dr)

Heeft Lageman Graszoden Track & Trace om mijn bestelling te volgen?

Ja voor klanten die graszoden laten bezorgen, hebben we Track & Trace. In de bevestigingsmail van uw bestelling staat de link naar Track & Trace.

Hoeveel vierkante meter graszoden heb ik nodig?

In de gazonberekening kunt u het aantal vierkante meters graszoden invullen. Voor deze oppervlakte vermenigvuldigt u de lengte x de breedte van uw gazon. Bij dit getal telt u 5 procent op vanwege snijverlies.

Heeft u bijvoorbeeld een gazon met een lengte van 10 meter en een breedte van 5 meter, dan is de oppervlakte 50 vierkante meter. U bestelt dan 50 + 5 procent = 53 vierkante meter (naar boven afgerond).

Zijn de prijzen inclusief btw?

Ja alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief btw.

Graszoden nabestellen?

Heeft u eerder graszoden bij ons besteld? En wilt u extra zoden nabestellen? Bel ons dan op 085 – 00 38 500.

Wij zorgen ervoor dat u dan graszoden krijgt van dezelfde teellocatie. Zodat ze zoveel mogelijk lijken op de zoden van uw gazon.

Hoe werkt achteraf betalen met Afterpay?

AfterPay – Achteraf betalen (Nederland)
AfterPay voert voor Lageman graszoden het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaaloverzicht ontvangt van AfterPay. Met de AfterPay App kun je dit betaaloverzicht inzien en betalen, veilig en heel eenvoudig vanaf je smartphone. In de online omgeving My AfterPay kun je jouw betaaloverzichten vanaf je computer of tablet beheren. AfterPay houdt je op de hoogte via pushnotificaties & e-mail wanneer er een betaaloverzicht voor je klaar staat. Ter goedkeuring van je verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in zijn privacy statement. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kun je jouw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar AfterPay.

Bezorgen graszoden en onderhoudsproducten

Waar bezorgen jullie?

Wij bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen. Ook bezorgen wij op de Waddeneilanden. De levering duurt daar 1 dag langer dan normaal.

Wat betekent 24-uurslevering?

Bestelt u vóór 13.00 uur, dan zijn de graszoden in 1 werkdag bezorgd. U bent natuurlijk vrij om zelf een andere leverdag te kiezen. De vaste leverdagen zijn dinsdag t/m vrijdag.

Voor bezorging op zaterdag (mits beschikbaar) en een express bestelling vragen wij een toeslag.

Wanneer bezorgen jullie?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. Op de maandag kunnen wij helaas niet leveren. Uitzondering zijn de provincies Friesland, Groningen en Drenthe waarop maandag in overleg wel wordt geleverd.

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Moet ik aanwezig zijn op de dag van bezorging?

Nee dat hoeft niet. Onze chauffeur zal de graszoden op een veilige, praktische plek, vlakbij het perceel zetten, zodat u zo min mogelijk hoeft te lopen met de zoden.

U kunt tijdens het bestellen zelf eventueel aangeven op welke plek de zoden mogen worden geplaatst.

Hoe bezorgen jullie?

Wij bezorgen graszoden op een pallet van 120 bij 100 cm, waarop maximaal 60 m² kan. De graszoden worden met een bakwagen geleverd, deze vrachtwagen is meestal zo’n 11 meter lang. Hierdoor kunnen wij in bijna alle woonwijken bezorgen.

De graszoden lossen we met een elektrische palletwagen, deze is smaller dan de pallet zelf. Om te lossen heeft deze palletwagen een verharde ondergrond nodig zoals straatwerk of asfalt. Een losse ondergrond als grind lukt niet.

Wat zijn de bezorgkosten?

De transportkosten voor graszoden zijn vanaf € 65. Ze zijn afhankelijk van het aantal pallets en de postcode van het afleveradres. Voor zaterdag- en express levering gelden toeslagen.

De bezorgkosten voor onderhoudsproducten zoals gazonbemesting zijn € 6,50. Vanaf € 50 zijn de bezorgkosten voor deze producten gratis.

 

Zit er statiegeld op de pallets?

Nee, er zit geen statiegeld op de pallets waarop uw graszoden zijn geleverd.

Wat betekent express bezorging?

In het seizoen kan u als er nog ruimte is op werkdagen tussen 13.00 en 15.00 uur gebruik maken van express bezorging. Dat betekent dat u de volgende dag nog uw graszoden bezorgd krijgt. Hiervoor brengen wij een toeslag in rekening van € 15.

Hoe laat worden mijn graszoden bezorgd op de leverdag?

Als u niet voor een tijdsvak heeft gekozen, dan leveren wij uw graszoden op de bezorgdatum tussen 08.00 en 18.00 uur. Op de dag van levering ontvangt u een e-mailtje met daarin het verwachte bezorgtijdstip. Helaas kunnen we u niet eerder dan de bezorgdatum vertellen hoe laat we uw graszoden verwachten te leveren.

Is een tijdslevering mogelijk?

Voor de bezorging van graszoden kan u kiezen voor een tijdslevering. Standaard wordt uw gras tussen 8.00 en 18.00 uur bezorgd.
Tussen 08.00 en 18.00
Tussen 08.00 en 13.00 + € 30,-
Tussen 08.00 en 10.00 + € 60,-
Tussen 08.00 en 09.00 + € 90,-

Levering onderhoudsproducten

Voor de bezorging van de onderhoudsproducten maken wij gebruik van verschillende bezorgdiensten (PostNL, DHL etc) die allemaal een andere manier hebben van werken en u informeren over de verwachte levertijdstip. Meestal krijgt u in de avond voor levering een email met een track en tracé link. Mocht u niet thuis zijn dan kunnen de producten bij de buren worden afgeleverd of een tweede keer worden aangeboden. Als u vragen hebt kan u ons natuurlijk altijd bellen.


Klachten en geschillen

Waar kan ik terecht met een klacht?

Lageman Graszoden doet haar uiterste best om van u een tevreden klant te maken én te houden.

Heeft u een klacht, dan stuurt u een e-mail met duidelijke kleurenfoto van uw gazon/graszode. Zo kunnen wij uw klacht beter beoordelen.

Hoe wordt mijn klacht behandeld?

Als u uw klacht bij ons heeft ingediend, krijgt u binnen 5 werkdagen per e-mail bevestiging en onze inhoudelijke reactie. Wij doen er redelijkerwijs zoveel mogelijk aan om er samen uit te komen.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel , Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Hoe verzamelt Lageman Graszoden zijn reviews?

Om reviews te verzamelen werken wij samen met de Thuiswinkel waarborg.

Na aankoop nodigen wij onze klanten uit om een beoordeling achter laten. Deze reviews, die via Thuiswinkel waarborg worden getoond, zijn afkomstig van klanten die een bestelling bij ons geplaatst hebben. Toezicht daarop komt vanuit Thuiswinkel waarborg.

Reviews die op eigen initiatief bij Thuiswinkel waarborg geschreven zijn worden gecontroleerd. De klant moet sinds de nieuwe regelgeving (Europese Richtlijn modernisering consumentenbescherming, OMNIBUS) een bewijs van aankoop kunnen uploaden voordat hij of zij op eigen initiatief een review kan plaatsen.

Alle reviews, zowel positieve als negatieve, worden getoond. Beoordelingen kunnen niet door ons worden aangepast of verwijderd. Thuiswinkel waarborg kan in sommige gevallen wel een beoordeling verwijderen indien deze niet aan hun richtlijnen voldoet.

Wij maken geen gebruik van gesponsorde of betaalde reviews.

Kwaliteit graszoden en onderhoudsproducten

Wat is de kwaliteit van de graszoden?

Lageman Graszoden verkoopt zowel speelgazon graszoden als Premium speelgazon graszoden. De zoden zijn ruim voldoende bemest en worden pas na uw bestelling dagvers gesneden.

Uit welke soort graszoden kan ik kiezen?

Wij verkopen speelgazon graszoden en Premium speelgazon graszoden. Speelgazon graszoden zijn ideaal voor een mooi gazon met een dichte structuur, dat mooi blijft ook al de kinderen er op spelen.

Tijdens het bestelproces kunt u kiezen tussen speelgazon en premium speelgazon graszoden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen speelgazon graszoden en Premium speelgazon graszoden?

Wat is het verschil tussen speelgazon graszoden en Premium speelgazon graszoden?

Speelgazon graszoden
Kan tegen een stootje. Ideaal voor kinderen. De kleur is donkergroen.

  • aanlegmaat: 40 cm x 250 cm
  • minimaal 12 maanden oud

Premium speelgazon graszoden
Premium speelgazongras heeft dezelfde eigenschappen als gewoon speelgazongras. Maar het is sterker kunnen beter tegen drogere periode en tegen schaduw.

  • aanlegmaat: 40 cm x 250 cm en circa 2,0 cm dik
  • minimaal 14 maanden oud
  • makkelijker te leggen en minder aanlegnaden

Wat zijn de afmetingen van de zoden?

De graszoden zijn 250 cm lang, 40 cm breed en circa 2,5 cm dik.

Zit er garantie op graszoden en onderhoudsproducten?

We geven 6 maanden garantie op onze graszoden. Als u de graszoden verkeerd onderhoud, te weinig water geeft of als er broei is ontstaan in de pallet, dan vervalt de garantie.

Daarnaast heeft u recht op de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen of is wat u er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Tip: In de bijgeleverde aanleggids staat precies hoe u graszoden het beste kunt leggen en onderhouden.

Garantie onderhoudsproducten
Voor alle onderhoudsproducten die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.


  Heeft u een andere vraag?

  Staat het antwoord van uw vraag er onverhoopt niet bij? Belt u ons gerust op 085 - 00 38 500.

   

  Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

  Ma - vr

  08.30 t/m 17.00 u

  Za

  Zo

  gesloten

  Of vul hieronder het formulier in.
  Wij nemen meestal dezelfde werkdag nog contact met u op.