Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Alle GazonTips

Wanneer grasrollen leggen?

grasrollen-leggen

Als u iets in uw tuin gaat doen, vraagt u zich misschien weleens af of dit het juiste moment hiervoor is. Dergelijke vragen worden ons vaak gesteld, zo ook met betrekking tot het aanleggen van grasrollen voor een mooi gazon. Het antwoord hierop is eenvoudig: grasrollen leggen kan in principe het hele jaar door, tenzij het vriest. Een temperatuur van boven de vijftien graden werkt hierbij het beste voor het leggen van uw verse rollen gras. Dit betekent dat in principe dat ieder seizoen hiervoor geschikt is, al dan niet met specifieke voorwaarden.

Grasrollen leggen in het voorjaar

Het voorjaar is het seizoen waaraan u wellicht het eerst denkt bij het leggen van grasrollen. De zon laat zich wat meer zien, de temperatuur loopt langzaam maar zeker op, de zomer laat zich soms al een beetje voelen. Het voorjaar is een prima moment voor het aanleggen van grasrollen. In de zomer kunt u dan volop genieten van uw nieuwe gazon.

Zomers graszoden aanleggen

In de gemiddelde Nederlandse zomer kunt u eigenlijk elke dag wel graszoden in uw tuin aanleggen. De temperatuur is hier in principe namelijk altijd hoog genoeg voor. Belangrijk hierbij is echter wel dat u direct begint met leggen zodra de grasrollen zijn geleverd, en deze extra goed nat houden. Zorg er ook na het leggen voor dat uw prachtige nieuwe gazon niet uitdroogt bij de zomerse temperaturen.

Graszoden uitrollen in het najaar

Ook het najaar leent zich uitstekend voor het leggen van grasrollen. Wel is het handig met wat drogere weersomstandigheden te leggen. Ook met zeer lage temperaturen kan nog gras gelegd worden, maar het is niet de meest optimale keuze door een gestaag groeiende grasmat. Wilt u echter niet wachten tot het voorjaar: bestel uw grasrollen en leg ze in een week met redelijk najaarsweer en een lekker zonnetje.

Wanneer grasrollen leggen in de winter?

Ondanks dat gras nauwelijks groeit in de winter betekent dit niet dat u geen graszoden zou kunnen aanleggen. Het grote verschil met de overige seizoenen is dat het enige tijd duurt voordat uw nieuw aangelegde gras vastgegroeid is. Zolang de grond niet bevroren is of wanneer er sneeuw ligt kunnen grasrollen dus ook in de winter worden aangelegd.

Grasrollen aanleggen niet seizoengebonden

Grasrollen leggen is dus niet strak aan een seizoen gebonden, mits u rekening met de omstandigheden houdt. Echter is het wel zo dat we kunnen spreken van een zogeheten ‘voorkeursperiode’, namelijk van omstreeks maart tot en met oktober. In deze periode zijn de temperaturen redelijk goed en groeien de grasmatten vlot vast.

Nog geen reacties

Plaats ook een reactie:Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.