Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Alle GazonTips

Speelgras, siergras of schaduwgras in de tuin?

Gefeliciteerd, u heeft gekozen voor graszoden of gras zaaien. Dan heeft u de eerste stap gezet op weg naar een prachtig groen gazon. Nu nog bepalen welk gras er in de tuin moet komen. Moet er bijvoorbeeld gespeeld kunnen worden in de tuin, dan heeft u ander gras nodig dan wanneer u een schaduwrijke tuin heeft. De meest gangbare grassoorten op een rij.

Lekker grasduinen in eigen tuin en daarna samen met de kinderen een gezellige tuinpicknick. Door het juiste gras te kiezen, geniet u nog jaren van een mooi gazon (en van die tuinpicknick) dat – met regelmatig onderhoud – ook mooi blijft.

Speelgras

Heeft u een gezin met jonge kinderen die veel zullen spelen, rennen en ravotten op het gazon, dan kiest u het beste voor speelgras. Dit gras bestaat uit verschillende sterke grassoorten die tegen een stootje kunnen. Zelfs een potje voetbal is op een speelgazon geen probleem. Het is het meest gebruikte gras in Nederland. Bovendien herstelt het snel na intensief gebruik en oogt het mooi.

Siergras

In tegenstelling tot speelgras is siergras niet bedoeld om veel op te lopen, maar vooral om naar te kijken en van te genieten. Het mooie frisgroene gras bestaat uit fijne grassoorten die bij intensief gebruik snel zouden beschadigen. Een siergazon is dus voornamelijk ter decoratie en oogt – mits goed onderhouden – prachtig. Siergras heeft net iets meer onderhoud nodig dan andere grassoorten en vaart wel bij regelmatig grasmaaien.

Schaduwgras

Ligt uw tuin deels in de schaduw? Dan is schaduwgras de beste keus. Schaduwgras groeit niet alleen goed in de schaduw, maar ook in de zon en is bestand tegen droogte. Ook lopen op een schaduwgazon is geen enkel probleem. Bovendien kan het net als speelgras goed tegen intensief gebruik.

Sportgazon

Sportgazon is bedoeld voor zeer intensief gebruik en betreding. Denk aan sportvelden, maar ook aan een speelweide naast het huis waar uw kinderen regelmatig een potje voetbal spelen.

Onderhoud van uw grasmat

Wat u ook kiest: ieder gras heeft onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. Dat betekent onder andere een of twee keer in de week maaien in de groeiperiode. Regelmatig bemesten en zeker in drogere periodes heel regelmatig sproeien, het best in de namiddag of begin van de avond.

Nog geen reacties

Plaats ook een reactie:Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.