Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Alle GazonTips

Is zelf graszoden leggen moeilijk?

Zelf graszoden leggen

Om zelf graszoden te leggen, heeft u niet per se groene vingers nodig. Wel goed gereedschap, wat spierkracht en een middagje tijd.

Graszoden kunt u het hele jaar door leggen, behalve bij sneeuw en vorst. Heeft u verse graszoden gekocht, bewaar ze dan nooit in de brandende zon en leg ze binnen 24 uur.

Voorbereiding

Zelf graszoden leggen, is niet moeilijk, wel vergt het enige voorbereiding. Een middagje lekker doorwerken in de tuin en daarna kunt u dubbel en dwars genieten van het resultaat. Een rol graszoden weegt gemiddeld vijftien kilo. Geen lichtgewichtje dus.

Tuingereedschap

Denk in de voorbereiding ook aan geschikt tuingereedschap zoals een hark, schop, gekarteld mes om het gras makkelijk mee op maat te snijden en een tuinwals.

Tuinwals huren

Zo’n tuinwals hoeft u niet aan te schaffen, maar kunt u bij doe-het-zelfzaken en tuincentra ook een middagje huren, wel zo makkelijk en voor de huurkosten hoeft u het niet te laten.

Nawalsen of aanlopen

De tuinwals gebruik je als de grond egaal gemaakt is. Met een wals wordt daarna de grond goed aangedrukt. Is het gras eenmaal gelegd, dan heeft u voor het mooiste resultaat de tuinwals nog een keer nodig om het gras aan te walsen, zodat de zoden overal goed contact maken met de ondergrond. Overigens kunt u in een kleine tuin de grond ook prima aanlopen in plaats van nawalsen. Let er op dat u ook de naden goed aanloopt.

Graszoden gelegd?

Liggen de graszoden er netjes in, dan is het belangrijk om het gras van voldoende vocht te voorzien. Dat betekent niet dat er voortdurend gesproeid moet worden, maar wel dat er gesproeid wordt wanneer de graszoden droog aanvoelen.

Reacties van bezoekers (5)

Gras opnieuw inzaaien - zo werkt het - Winkelenslaan

[…] Hoe dat precies in z’n werk gaat kun je zien aan de uitlegvideo gras leggen van graszodengelegd.nl. […]

Nieuw gazon aanleggen - Linleys.nl

[…] te bestellen.Als de grasmatten er zijn haal je eventueel het stoepje eruit, egaal maken, en dan de graszoden leggen. Eventueel nog aanrollen en water geven, en dezelfde dag begin je al met kijken hoe hard het gras […]

Tips voor een mooi gazon - De Mozaiektuin

[…] vanzelfsprekend moet u daarvoor allereerst een nieuw gazon inzaaien, of graszoden leggen als u niet wilt wachten tot de eenzame grassprietjes zijn uitgegroeid tot een volwaardig gazon. Als […]

De eerste keer weer maaien

[…] goede plekken in het gazon. Steek deze na het maaien eventueel uit, over enkele weken kunt u nieuwe graszoden leggen om deze kale plekken op te […]

Graszoden leggen - gratislinker.nl

[…] komt natuurlijk ook nog het voordeel in werkzaamheden, hoewel dat misschien raar klinkt. Graszoden leggen is weliswaar meer werk dan het inzaaien, maar eigenlijk is het onderhoud minder. Doordat de grasmat […]

Plaats ook een reactie:Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.