Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.

Alle GazonTips

Gazon bemesten najaar

gazon bemesten najaar

De kans is groot dat u afgelopen jaar of het jaar ervoor een nieuw gazon heeft aangelegd met verse graszoden. Uiteraard wilt u ook volgend jaar weer kunnen genieten van uw mooie gazon. Om er zeker van te zijn dat uw gazon het najaar goed doorkomt is het belangrijk om uw gazon te bemesten dit najaar. Dit klinkt wellicht ingewikkeld en tijdsintensief, maar in feite is dit vrij eenvoudig en zeer essentieel voor uw gezonde gazon. Hoe u uw gazon in het najaar kunt bemesten en hoe u hierbij te werk gaat leest u hier in dit blog!

Het belang van gazon bemesten in het najaar

Voor goed gazononderhoud in het najaar is het van belang dat u ervoor zorgt dat het gazon in het najaar over voldoende voedingsstoffen bevat. Dit doet u dus door het gazon te bemesten in het najaar. Dankzij de voedingsstoffen die voortkomen uit de gazonbemesting kan het gazon zich herstellen na de zomerperiode, en verder aansterken voor de koude en natte winter. Hierbij is het echter wel van belang dat u de juiste mest voor uw gazon kiest. In het najaar is het namelijk niet bevorderlijk om “normale” bemesting te gebruiken. Normale bemesting bevorderd snellere groei van het gras, maar beschermt niet tegen de komende vocht. Daarmee mist deze bemesting het doel van gazononderhoud specifiek voor het najaar.

bladeren op het gazon in de herfst

Gazon bemesten in het najaar

Voor het bemesten van uw gazon in het najaar raden wij onze organische gazonbemesting aan. Deze gazonbemesting bevat geen nitraat. Gazonbemesting wat geen nitraat bevat focust zich op de rustige groei van een gazon, zonder pieken of uitspoelen. Hierdoor zie je een grotere aangroei van meer grassprieten in uw gazon terug, wat resulteert in een voller en sterker gazon. Als u ijzer toevoegt aan deze gazonbemesting dan zal het gras ook mooi donkergroen worden.

Najaarsbemesting verspreiden over het gazon

Als u uw gazon gaat bemesten in het najaar dan dient u de gazonbemesting gelijkmatig en dun te strooien over uw gazon. Hierbij raden wij aan om dit met de hand te doen of met een strooiwagen. Hiermee heeft u meer controle over de verspreiding van de najaarsbemesting op uw gazon.

Gazonvoeding

Overige tips voor gazononderhoud in het najaar

Naast het bemesten van uw gazon zijn er nog meer handige tips om deze optimaal te onderhouden in het najaar. Zorg er in eerste instantie voor dat het gras niet korter gemaaid wordt dan 5 centimeter. Langer gras is namelijk sterker en is beter bestand tegen periodes met relatief weinig zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om bladeren en onkruid te verwijderen van uw gazon. Hierdoor voorkom je dat mos kan groeien, waardoor de kwaliteit van de grasmat niet achteruit gaat. Daarnaast is verticuteren belangrijk. Na de zomerperiode kan er namelijk een vilt laag zijn ontstaan op het gazon. Door de vilt laag te verticuteren voorkomt u dat hier verder mos en onkruid op groeit.

Het komt weleens voor dat er paddenstoelen in het gazon groeien. Ook dat kan je voorkomen door met specifieke herfstbemesting te werken. Het lagere stikstofgehalte hierin helpt bij het voorkomen van paddenstoelen in het volgende jaar.

Reacties van bezoekers (2)

Joke Bakker

zijn de grasmatten die u levert voorzien van en kunststof versterking?

    admin

    Onze graszoden zijn geheel natuurlijk en wij maken dus geen gebruik van kunststof netten in de zoden.

Plaats ook een reactie:Onderwerpen

Voorjaarsbemesting

Nu online eenvoudig bestellen

Voorjaarsbemesting

Uw grasmat heeft net de winter achter de rug. Om goed te herstellen, heeft het de juiste voedingstoffen nodig. Deze organische gazonmest speciaal voor het voorjaar heeft ze!

Gazon < 100 m²

Gazon > 100 m²

Gratis GazonTips

Meldt u aan voor onze GazonTips. En ontvang 8x per jaar de beste seizoentips om uw gazon te onderhouden.