Alle GazonTips
Onkruid bestrijden in het gazon

Zo maakt u uw gazon onkruid vrij
Onkruid bestrijden, is het meest lastige klusje van gazon onderhoud. Vooral bij oude gazons is onkruid hardnekkig. Onkruid zoals paardebloemen, madeliefjes en klaver wordt verspreid door de wind. Helaas groeit het meeste onkruid sneller dan gras.
Wij raden u aan onkruid direct te bestrijden. Dan voorkomt u kale plekken in het gazon.
Hoe gazon onkruid bestrijden?
Zo bestrijdt u onkruid optimaal:
- de beste bestrijding is preventie: maai, bemest en verticuteer het gazon op tijd
- als u onkruid in uw gazon ziet, moet u het direct geheel met wortel verwijderen
- trek het onkruid voorzichtig eruit, zodat de grasmat niet beschadigd
- gebruik eventueel onkruidverdelgers
Wettelijk gebruiksvoorschrift bestrijdingsmiddelen
De overheid wil het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen terugdringen. Daarom hebben ook middelen om onkruid te bestrijden een gebruiksvoorschrift. Zo mag u onkruidbestrijdingsmiddelen niet gebruiken als u in een grondwaterbeschermingsgebied woont, omdat daar drinkwater wordt gewonnen.
Daarnaast zijn er bestrijdingsmiddelen die u in een bepaalde periode van het jaar, bijvoorbeeld van 1 september t/m 1 maart niet mag gebruiken.
Leest u voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen altijd het gebruiksvoorschrift op de verpakking van het product.
Witte bloemetjes in het gras is dat onkruid?
Nee, de witte bloemetjes in uw gazon is geen onkruid. Het zijn de grassprieten die in bloei staan. Dat is in de maanden mei t/m juli heel normaal. Als u het gras regelmatig maait, dan vallen ze minder op.
Stuk gazon vervangen?
Is in een deel van uw gazon het onkruid niet meer te bestrijden? Gelukkig kunt dat stuk gazon vervangen door nieuwe graszoden te leggen. Als u uw oude gazon goed bij bemest, dan zullen de structuur en kleurverschillen van het oude en nieuwe gras nauwelijks opvallen.
In onze GazonShop koopt u eenvoudig online Onkruid tri-but Turbo en Bayer Gazon onkruidbestrijding.
Reacties van bezoekers (4)
ik heb dus graszoden bij jullie gekocht en gelegd ik denk 4 maanden geleden. ik heb 2 kleine hondjes die in de vorige puinhoop die we tuin noemden, gewend waren te plassen, iets wat je niet snel af leert….nu op dit nieuwe gras geeft dit dode gele plekken. ik heb stenen gekocht die ik in hun drinkwater doe zodat die minerale afgebroken zouden worden in hub urine. maar ik zie nu, na bijna 2 maanden niet veel verschil….ik laat ze regelmatig uit maar toch doen ze, uit gewoonte, af en toe nog een plas op het gras…..is er nog iets anders aan te doen?
ben dik te vreden met jullie graszoden de zomer hite overleefd het is weer mooi groen