Inschrijven Gazontips
U bent ingeschreven voor onze GazonTips!
"De enige nieuwsbrief waar ik écht wat aan heb!" Dit soort reacties krijgen we op onze maandelijkse gazontips.
U heeft geldig e-mail adres ingevoerd.
Graszoden afhalen, laten bezorgen of laten aanleggen?
Bereken snel mijn gazonprijs
Aantal m²
Postcode
Ik wil dat mijn gazon wordt
Type speelgazon
Premium speelgazon
(€ 3,15 /m²)
Basic graszoden
(€ 2,95 /m²)
Inclusief meebestellen
Teelaarde?    
Aanlegbemesting?    
Uw gazonmandje
Totaal
Vóór 13.00 uur besteld
volgende leverdag in huis
Achteraf betalen
tot 14 dagen na ontvangst

Speelgazon graszoden en grasmatten eenvoudig online kopen

Waarom graszoden bestellen bij Lageman Graszoden?

 • Levering in heel NL (+ Track & Trace)
 • Door ons graszoden leggen in heel NL
 • Tips voor het onderhoud van uw gazon
 • 6 maanden AangroeiGarantie

Graszoden kopen bij Lageman Graszoden

Graszoden kopen doet u eenvoudig en snel bij Lageman Graszoden. Wij verkopen enkel graszoden van de hoogste kwaliteit. De hoge kwaliteit van onze graszoden waarborgen wij door enkel verse graszoden te verkopen. Dit doen wij door de graszoden, nadat u uw graszoden heeft gekocht, rechtstreeks van het land te halen. Dit gebeurd maximaal 24 uur van te voren. Vervolgens worden de graszoden dagvers voor u gesneden. Dit betekent dat u bij aflevering van uw bestelling thuis, of afhalen op afspraak in Gasselte, beschikking heeft over de meest vers mogelijke graszoden.

Graszoden kopen van de hoogste kwaliteit zijn bij ons goedkoper dan graszoden kopen bij het plaatselijke tuincentrum of bouwmarkt. Dit komt door het feit dat graszoden kopen rechtstreeks bij de teler schakels er tussenuit haalt. Ook draagt dit tegelijkertijd bij aan de versheid van de door u gekochte graszoden.

Graszoden kopen bij Lageman Graszoden geeft u tegelijkertijd de optie om de door u gekochte graszoden door ons laten leggen. Dit kunt u op afspraak laten doen, waarna wij tijdens het bezorgen van de graszoden direct aan de slag gaan om uw nieuw gekochte graszoden direct in de tuin te leggen.

Wilt u ook profiteren van dagverse én voordelige graszoden kopen, die ook nog eens snel geleverd worden? Koop uw graszoden van keuze dan direct via onze website, of bekijk de video over graszoden kopen hieronder voor meer informatie!

Video: bij Lageman graszoden kopen in 1 minuut

Prijzen graszoden

Premium Speelgazon
€ 3,15
per m2
Standaard Speelgazon
€ 2,95
per m²
Van het Premium Speelgazon is de structuur dichter dan van gewone zoden. Deze zoden kunnen beter tegen drogere periodes en schaduwrijke plekken. Dit is onze mooiste en sterkste kwaliteit – de beste keuze als u kinderen heeft. Standaard Speelgazon kan tegen een stootje, en deze graszoden zijn mooi donker groen van kleur. Dus kinderen kunnen er op spelen.
Eigenschappen:

 • Aanlegmaat: 40 cm x 250 cm en ca. 2,0 cm dik
 • Minimaal 14 maanden oud
 • Makkelijker te leggen en minder aanlegnaden

Eigenschappen:

 • Aanlegmaat: 40 cm x 250 cm en ca. 2,0 cm dik
 • Minimaal 12 maanden oud

Prijzen per 1 januari 2024 en incl. btw

Alles wat u wilt weten over onze graszoden en grasmatten

Samenstelling graszoden prijs

De totale prijs van graszoden kopen is afhankelijk van:

Uw graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen
De prijs van onze graszoden wordt onder meer bepaald door de manier van leveren. Als u graag wilt dat uw graszoden bij u thuis worden afgeleverd dan is dit tegen bezorgkosten, gebaseerd op hoeveelheid en afstand, mogelijk. U kunt na het graszoden kopen er direct voor kiezen om deze tegen meerprijs door ons te laten leggen. U kunt er ook voor kiezen om uw graszoden bij ons af te halen. Dit kan op basis van afspraak bij onze vestiging in Gasselte. Als u kiest voor afhalen dan vervallen uiteraard de bezorgkosten!

Het bestellen van teelaarde en bemesting
U kunt tijdens het graszoden kopen er ook voor kiezen om aanlegbemesting of teelaarde toe te voegen aan uw bestelling. Als u voor deze optie kiest dan leveren wij de juiste hoeveelheid teelaarde en/of aanlegbemesting wat noodzakelijk is voor het aantal vierkante meter graszoden dat u heeft besteld. De prijs hiervan wordt dus gebaseerd op het aantal vierkante meter graszoden wat u heeft gekocht.

Het aantal vierkante meter graszoden
De prijs van de hoeveelheid graszoden wordt per vierkante meter berekent, afhankelijk van het soort graszoden wat u kiest. Hierdoor is de totaalprijs van onze graszoden eenvoudig te berekenen; dit is namelijk de prijs x aantal vierkante meter.

Het soort graszoden
Bij Lageman Graszoden kunt u twee soorten graszoden kopen; de premium speelgazon graszoden en de standaard speelgazon graszoden. Deze variëren in prijs. Als u kiest voor premium graszoden kopen betaald u €3,15 per m². Wilt u graag standaard graszoden kopen, dan kosten deze €2,95 per m².

* Alle prijzen zijn inclusief btw

Hoge kwaliteit speelgazon graszoden kopen
De ene graszode is de andere niet. Bij ons zijn de grasmatten herkenbaar aan die donkergroene graskleur. Deze worden dagvers voor u gesneden. De afmeting van een zode is 40 cm x 250 cm en circa 2,0 cm dik.

Graszoden kopen en aanleggen kunt u het hele jaar door
Het is alleen niet mogelijk om grasmatten aan te leggen bij sneeuw en vorst. Het gevolg van sneeuwval en vorst is namelijk dat de bodem bevriest. Hierdoor is het voor de wortels van de grasmatten onmogelijk om in de bodem te groeien, waardoor de grasmatten niet voldoende kunnen wortelen en zodoende zullen afsterven. Het beste voor het gras is dus om dit aan te leggen buiten periodes van vorst.

Eenmaal gelegd, zijn deze grasmatten wel bestand tegen vorst. De graszoden zullen bevriezen, maar bij warmer weer zullen de wortels doorgroeien.

Graszoden en grasmatten zijn daarom het hele jaar door te bestellen, behalve als het heeft gevroren of gesneeuwd.

Grasmatten en graszoden kopen doet u direct bij een specialist

Grasmatten kopen van de beste kwaliteit doet u direct bij een specialist. Uw grasmatten worden namelijk bij aankoop dagvers voor u gesneden. Hierdoor zijn de grasmatten die u van ons ontvangt altijd in topstaat, aangezien deze binnen 24 uur na het snijden bij u thuis worden geleverd. Hiermee waarborgen we onze topkwaliteit, wat u zult terugzien in onder andere de groene kleur en de stevigheid van onze grasmatten. Het leggen van graszoden is daarnaast vrij eenvoudig. Aan de hand van de aanlegnaden die u terugziet in uw graszoden kunt u deze stapsgewijs aanleggen. Het voordeel hierbij is dat u niet lang hoeft te wachten resultaat, zoals bijvoorbeeld bij het inzaaien van gras. Graszoden zijn namelijk al gekweekt, waardoor u na het aanleggen direct kunt genieten van een mooie groene grasmat. Echter is het wel belangrijk om uw nieuw aangelegde matten goed te onderhouden met onder andere kalkkorrels en aanlegbemesting. Ook zijn grasmatten die u direct koopt bij de teler goedkoper dan wanneer u deze koopt bij een bouwmarkt of tuincentrum, aangezien deze de grasmatten niet zelf kweken.

Voor de beste kwaliteit grasmatten en graszoden koopt u dus bij Lageman Graszoden!

Bij ons kunt u op verschillende manieren betalen:Bezorgen

 • iDEAL. Betalen via de vertrouwde omgeving van uw eigen bank
 • Apple Pay
 • Afterpay
 • In3, Gespreid achteraf betalen. U betaalt na ontvangst van uw graszoden
 • Rembours. Contant betalen bij bezorging
 • Paypal. Veilig en eenvoudig betalen

Afhalen

 • iDEAL
 • Apple Pay
 • Afterpay
 • In3, Gespreid achteraf betalen.
 • Paypal

Laten aanleggen

 • Contant. Bij oplevering van het gras en de werkzaamheden
 • PIN. Bij oplevering van het gras en de werkzaamheden
Bezorgen
Waar bezorgt Lageman Graszoden?
Wij bezorgen het gras in heel Nederland en Vlaanderen. Voor een bestelling vanaf de Waddeneilanden duurt de levering een dag langer.Wanneer bezorgen jullie?

Wij bezorgen van dinsdag t/m vrijdag. Op de zaterdag, zondag en maandag kunnen wij het gras helaas niet leveren, met een uitzondering op de provincies Friesland, Groningen en Drenthe waarop maandag en zaterdag in overleg wel wordt geleverd. De graszoden worden met een tijdsbestek van 8.00 en 18.00 uur bij u thuis geleverd.

Het kan echter voorkomen dat de levering van het gras uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd. Tijdens het bestelproces kunt u zelf van het bezorgtijdstip en de bezorgdatum het beste moment kiezen.

Hoe snel zijn mijn graszoden bezorgd?
Bestelt u vóór 13.00 uur, dan zijn de graszoden in 1 werkdag bezorgd. De vaste leverdagen zijn: dinsdag t/m vrijdag.

Afhalen
Waar kan ik de zoden afhalen?
Het afhaaladres voor graszoden en grasmatten is in Gasselte (Drenthe). In de bevestigingsmail van uw bestelling staat het precieze adres en meer informatie over het afhalen.

Wanneer kan ik de zoden afhalen?
U kunt de bestelde graszoden afhalen op dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Laten aanleggen
Welke werkzaamheden doet Lageman Graszoden bij het laten aanleggen van mijn gazon?

Als u uw gazon laat aanleggen door Lageman Graszoden, dan is de aanlegprijs bij ons naast de graszoden inclusief egaliseren, aanlegbemesting en transportkosten. Verder kunt u kiezen uit frezen, zodat de ondergrond goed los is voor het aanleggen van het gras. Tot slot kunt u optioneel de oude graszoden door ons laten verwijderen en laten afvoeren.

Vanzelfsprekend leveren wij uw tuin netjes en aangeveegd op.

Hoe snel kan Lageman Graszoden mijn gazon aanleggen?
Doorgaans kan Lageman Graszoden uw gazon binnen 1 week aanleggen. Tijdens het bestelproces kunt u kiezen voor een van de drie voorkeursdata. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op om samen een definitieve datum af te spreken.

Meer veelgestelde vragen

Nieuw: Gazon Shop
Gazonbemesting, mos- en onkruidbestrijding, graszaad. Allerlei onderhoudsproducten voor uw gazon nu online verkrijgbaar in onze Gazon Shop.

Handige Gazontips

Graszoden en grasmatten
Speelgazon graszoden en grasmatten eenvoudig online kopen Waarom graszoden bestellen bij Lageman Graszoden?...
Verder lezen
Zelf een gazon aanleggen
Speelgazon graszoden en grasmatten eenvoudig online kopen Waarom graszoden bestellen bij Lageman Graszoden?...
Verder lezen
4 redenen om nu graszoden te leggen
Speelgazon graszoden en grasmatten eenvoudig online kopen Waarom graszoden bestellen bij Lageman Graszoden?...
Verder lezen

Kwaliteits graszoden vanaf € 2,95

De ene graszode is de andere niet. Onze grasmatten zijn herkenbaar aan die donkergroene graskleur. En dagvers voor u gesneden, rechtstreeks van het land. De afmeting van een zode is 40 cm x 250 cm en circa 2,0 cm dik.

De prijzen zijn incl btw.

Meer dan 20 jaar ervaring

Lageman Graszoden heeft al meer dan 20 jaar ervaring met kweken, leveren en aanleggen van graszoden. Sinds een paar jaar verkopen we graszoden ook online. Meer dan 10.000 gazons in Nederland en België zijn aangelegd d.m.v. graszoden kopen via het internet.

Naar desktopversie